Styling af figurstype æbleformet

Æbleformet

Æblet er pr. definition rundt. Glat, blød, dejlig, men ret fyldig midt på, dvs. omkring maven. For mange kommer æbleformen som en følge af overgangsalderen. Men uanset om formen følger med de hormonelle forandringer, eller du har den hele livet, så er det sjældent en særlig elsket kropstype, og æblerne er dem, der har den laveste selvtillid i forhold til deres krop. De gemmer sig væk i sækkelignende gevandter, og det er både synd og skam, for æblerne er nemme at forskønne med enkle virkemidler.

Hvis din kropstype har følgende kendetegn, er du æbleformet

  • Små/medium bryster
  • Mave større end brysterne
  • Flad bagdel
  • Okay ben

For æblet gælder det samme som for timeglasset; en god og velsiddende bh er alfa og omega! Brysterne skal løftes og støttes, så de ikke falder i et med den fyldige mave. Kroppen kan modelleres utrolig meget ved den rette brug af farver, mønstre og struktur i tøjet. Hvis du kun bruger ensfarvet tøj eller noget med mønster over det hele, kommer du til at se to numre større ud. Ved at kombinere f.eks. ensfarvet med mønster, kan du bryde skikkelsen op og genskabe den på en flatterende måde.

Her er tøjet, der klæder den æbleformede kropstype

Æblet skal bringe fokus væk fra maven og op til brysterne, hvor du sagtens kan få en fin kavalergang, eller ned til dine slanke ben og flotte ankler. Fremhæv dine gode sider, og lad være med at pakke hele kroppen ind, så den fremstår som en stor uformelig masse. Gå efter empire-snittet, som kamuflerer din mave, eller vælg materialer med tekstur, som udligner eventuelle buler. Og hold dig langt væk fra bælter.

Gå efter…

  • Bukser, hvor der er lukning i siden, så de er helt glatte foran på maven. Benene skal være vide og må ikke stramme over lår og bagdel. Undgå denimjeans og køb i stedet figursyede bukser i mørke farver.
  • Lange bluser er et must! Maven skal dækkes, og det er godt, hvis der er en rynkeeffekt i stoffet, som camouflerer. En bred V-hals får dig til at se mindre ud, og hvis overarmene er lidt bløde, er det bedst med blødt draperede ærmer, der dækker det øverste stykke.
  • Som med bukserne gælder det, at dine nederdel skal være helt glatte foran. Gå efter sidelukning.
  • Glatte kjoler, der slutter lige over knæet – hvis du er et højt æble, kan den godt være længere. En kjole i to tynde lag med ensfarvet inderst og en jakke-lignende overdel i et afdæmpet mønster er helt ideelt.
  • Sko med kilehæl. Det fremhæver den slanke form på dine lægge og ankler.
  • Et stort halssmykke, der trækker blikket opad.

Til gengæld bør du undgå stramme bluser, store firkantede T-shirts, bukser med høj talje og læg foran, dunjakker og kraftige sko.

Indlæg du også vil syntes om

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *