Styling af Figurstype timeglasset

Festens tid er godt i gang, nok den tid mest på året hvor kvindes tøjbudget til festtøj er stort.

Er du opmærksom på hvad klæder din figurstype? Som modekoordinator syntes jeg det er en vigtig faktor og have med i overvejelserne af tøj valg.

Fokus er i dag på FIGURSTYPE TIMEGLASSET.

Timeglassets figur er indbegrebet af den feminine krop, og der er ingen tvivl om, at mænd finder netop denne type kvinder særdeles attråværdige. For timeglasset selv kan det derimod godt føles som om, kroppen er alt for “anmassende”. Det er brysterne og bagdelen, der dominerer og bliver lagt mærke til, og selv om opmærksomhed i mange sammenhænge er dejligt, så er det ikke altid i de regioner, kvinder gider have den. For mange timeglas bliver det for meget, så hun dækker sig til i stort og uformeligt tøj – med det uheldige resultat, at hun kommer til at se tyk og kompakt ud. Den flotte kvindelighed går helt tabt.

Kropstype der kendetegner timeglasset

 • Store bryster
 • Smal talje
 • Kort I livet
 • Brede hofter/bagdel
 • Kraftige lår

Fokuser på tøj, som fremhæver dine skuldre, barm og talje – og spil altid på dine kvindelig former. Et pencilskirt, som er skåret tæt til kroppen, giver din figur et strømlinet look, mens en kjole, der går ind ved taljen, understreger din flotte timeglasfigur.I stedet for at pakke dig ind skal du gøre det stik modsatte: Fremhæv dine kurver! Det kan sagtens gøres med stil og klasse. Vær stolt af, at du er kvinde, og at det kan ses. Hold dig til kropsnært tøj i faconer, snit og materialer, der klæder dig.

Gå efter…

Her er tøjet, der klæder timeglasset

 • Noget af det vigtigste i timeglassets garderobe er en virkelig god og støttende bh. Alt tøj ser pænere ud, når de frodige former sidder, hvor de skal. Timeglasset ser langt pænere ud i elegant, klassisk stil, end når hun dyrker det afslappede look. Prøv at forestille dig Marilyn Monroe i en joggingdragt. Nej, vel? Taljen bør være alle timeglas’ pryd og stolthed. Fremhæv den, og vær stolt over at have så misundelsesværdig en kropstype.
 • Bukser er ofte et problem for timeglasset, fordi de strammer over lårene, og den bløde og runde mave kan have en tendens til at stritte ud over buksekanten på ucharmerende vis. Det, du skal gå efter, er løse bukser med stretch foroven. Hold den øverste del af dine bukser skjult med en klædelig top, der går ned over hofterne.
 • Bluser, der sidder til og har stor halsudskæring, gerne med en effekt på skuldre/ærmer, der leder blikket opad.
 • Tætsiddende, knælange og ikke for stramme nederdel – et såkaldt pencilskirt – er mest klædeligt.
 • Gå altid efter kjoler, der løfter dine bryster og forlænger din talje.
 • Vælg runde – gerne åbne – snuder på dine sko.
 • Bær enkle smykker om halsen. Dine bryster er iøjnefaldende nok i sig selv. Brug for eksempel en flot broche på skulderen. Det trækker opmærksomheden væk fra kavalergangen. Tænk på hvor skæringen er på tøjet, så det ikke er på dit bredeste punkt, det vil fremhæve fokus.

Til gengæld bør du undgå bukser med lommer på siden, brede bælter, bluser med sløjfer og flæser, flade snøresko, spidse sko med ankelremme og tykke vamsede sweatere.

Tænk på hvor skæringen er på tøjet, så det ikke er på dit bredeste punkt, det vil fremhæve fokus.

 

 

Indlæg du også vil syntes om

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *